NexusEarth Newsletter April 2017 – Dutch

FVolume 1, Nummer 3 – 22 April 2017

Welkom bij de derde Nexus Nieuwsbrief.

Het was een spannende en zeer actieve maand voor Nexus. Onze Community blijft maar groeien, we hebben ondertussen meer dan 1.600 Slack-leden en het aantal leden in onze Facebook-groep is gestegen naar meer dan 500! Meer en meer mensen worden betrokken en nemen belangrijke taken aan om Nexus te helpen groeien. Nexus is van de grond opgebouwd met een sterke basis die bestaat uit tienduizenden lijnen unieke code en een energieke community. Bedankt aan iedereen voor Nexus te helpen deze rotsvaste basis te vormen! We verwelkomen een nieuw teamlid bij Nexus, Glen Luyckx. Glen heeft de nickname mrprobz en kan je regelmatig tegenkomen in Slack, hij is steeds paraat voor technische hulp en zorgt ervoor dat Nexus bekendheid krijgt. Welkom Glen!

Coinpayments en Coinomi

Nexus werd onlangs toegevoegd aan Coinpayments nadat de Community bij elkaar kwam en 1 BTC doneerde die nodig was om in het betalingssysteem te worden geïntegreerd. Nexus kan nu op elke website als betaalmiddel worden geaccepteerd! De eerste website om Nexus te accepteren is https://www.pexpeppers.com/. Bekijk de website zeker eens als u op zoek bent naar enkele natuurlijke hete sauzen of hete peperzaden.

Het Nexus Team heeft onlangs ook betaald om Nexus aan de Coinomi multicoin portemonnee toe te voegen. De Coinomi ontwikkelaars werken actief aan het integreren van Nexus, we verwachten dat dit op korte termijn afgewerkt is. Aangezien Nexus veel unieke code heeft, moet Coinomi extra werk uitvoeren om dit af te ronden. Eenmaal voltooid, kan Nexus op elk Android apparaat worden gebruikt in de Coinomi Wallet App.

March Nexus

Nexus Swag Store

Afgelopen maand hebben we de Nexus Swag Store voorgesteld. Kledinggroottes zijn vooral beschikbaar in klein maten maar zijn van goede kwaliteit. Er zijn verschillende logo’s, kleuren en stijlen beschikbaar. Naast kleding zijn er ook koffie mokken, tablet covers, telefoon covers en dekens te verkrijgen. We hebben veel aanvragen voor Nexus hoeden gekregen en zijn momenteel op zoek naar een leverancier. De kans bestaat dat we ze direct via de NexusEarth.com website en Coinpayments zullen verkopen. De opbrengsten van de Swag Store gaan integraal naar het Nexus Marketing budget.

Nexus Testnet en Verbeterde Prime Channel Miner

Het dedicated Testnet is online en we ontwikkelen momenteel een betere CPU en een CPU/GPU hybride miner voor het Prime Channel. De testen in de afgelopen weken hebben aangetoond dat we de efficiëntie hebben verbeterd, de miner is bijna klaar in definitieve versie.

Nexus Bounties en Tipbot

We zijn gestart met beloningen uit te geven voor bepaalde taken. We hebben beloningen voor het ontwikkeling van een Prime Channel GPU Miner, een papieren portefeuille generator, kwalitatieve artikels over Nexus, promotionele video’s en grafisch vormgeving. Een lijst met de huidige beloningen staat op het Nexus Forum in de Bounty Thread (NxsForum.com) en is ook beschikbaar in het #nexus-bounties kanaal in de Nexus Slack. We hebben ook onlangs een tipbot toegevoegd aan onze Slack om de liefde te verspreiden en het gemakkelijker te maken om beloningen te sturen. Voel je vrij om langs te komen op onze Slack.

Bitcoin.com Podcast Interview

Colin is onlangs geïnterviewd voor een Bitcoin.com podcast die voorzien was om uitgezonden te worden op 26 april. De podcast is echter nog niet uitgezonden, we kunnen wel meegeven dat Colin lang over Bitcoin technologie heeft gesproken, een beetje over Litecoin en natuurlijk over onze favoriete munt, Nexus. Van zodra de podcast beschikbaar is zullen we iedereen op de hoogte brengen via onze officiële kanalen.

Vector full scale test lanceringen

Met veel belangstelling heeft onze community op Slack de eerste full scale Vector test lancering gevolgd op 6 april. Colin was aanwezig en gaf geregeld updates aan de community die eveneens alles op het @vectorspacesys Twitter kanaal volgde. De lancering eindigde met een geautomatiseerd afbreken en gelukkig was de raket niet beschadigd. Er zijn veel belangrijke gegevens verzameld, het probleem is geïdentificeerd en een nieuwe lancering is gepland voor 3 mei. Colin zal er deze keer ook bij zijn.

Colin’s assistent

Zoals velen weten is Colin steeds drukker bezig omwille van alle taken die de groei van Nexus met zich meebrengt. Omdat tijd zo’n kostbaar goed is geworden heeft Colin zijn goede vriend Ashley aangenomen om te helpen met communicatie, planning en andere diverse zaken. Dit geeft Colin de mogelijkheid meer tijd in het ontwikkelingswerk van Nexus te steken. Ashley zal Colins agenda kennen en weten hoe hij hem kan bereiken voor belangrijke zaken. Ashley zal het team ook helpen met andere taken indien nodig. Op onze Slack is Ashley terug te vinden als Concordia, zorg zeker voor een hartelijk onthaal.

Vector en Nexus

In de vorige nieuwsbrief van maart hadden we het al over de getekende intentieverklaring tussen Vector en Nexus, waarin de specificaties van het strategisch partnerschap worden uiteengezet. Deze overeenkomst heeft formeel vooruitgang geboekt en de relatie tussen Nexus en Vector versterkt. Zoals de Nexus community weet, werkt Colin veel achter de schermen en doet hij meer dan alleen prachtige code maken.

We zijn erg enthousiast om te kunnen aankondigen dat Colin een “Angel” beleggerspositie met Vector heeft afgesloten. Dit geeft Colin een financieel belang in Vector en verzekert de zakelijke relatie met Nexus in de ontwikkeling van satelliet- en softwaretechnologie. Een “Angel” positie betekent voor Colin dat hij in staat was deel te nemen aan een van de eerste financieringsronden waardoor hij het wettelijke recht heeft om in de toekomst Series A, B en C aandelen te kopen om zijn percentage in Vector te behouden. Hij nam deel aan deze financieringsronde samen met andere opmerkelijke bedrijven zoals Desert Angels, Arizona Technology Investors en Kurrent Investment uit Phoenix, Arizona, USA. Hieronder vindt u een artikel van het lokale Phoenix News waarin wordt uiteengezet hoe de financiering eindigde:

Tucson Aerospace verzamelt 4,5 miljoen dollar en neemt extra 100 medewerkers aan in de toekomst.

Dit is erg spannend voor de toekomst van Nexus en Vector!

Tritium Update

Iedereen die de Nexus Github-repository volgt, kan zien dat er aanzienlijke updates zijn geweest van de Nexus basiscode. Dit is de voorbereiding op de release van Tritium, deze is op zich 3-delig (Tritium, Tritium Trust en Tritium ++) en vormt de basis van wat de TAO update serie wordt genoemd. Dit omvat de definitieve versies van Tritium, Amine en Obsidian (TAO).

Tritium begint wanneer de Beta versie volledig klaar is, deze gebruikt een veel meer geavanceerde backend structuur die Colin al enige tijd ontwikkelt. De volgende stap van de Tritium release is de langverwachte Tritium Trust update. De Trust update vervangt het bestaande Trust systeem met een nieuw algoritme dat het probleem met frequente “Trust Key expiration” oplost. De Tritium Trust update zal een aantal van je hoogste intrest “Trust Keys” activeren en zal ook andere significante netwerk consensus updates bevatten. Vervolgens komt Tritium ++, deze zal de Tritium update serie voltooien. Tritium ++ is een uitgekuiste versie en bevat ook een uitbreiding van het berichten protocol die ervoor zorgt dat in de basis van de TAO alle volgende updates ondersteunt.

De specificaties van de Amine en Obsidian versies zullen later worden toegelicht. Na voltooiing zal de TAO update serie een belangrijke basis vormen, niet alleen voor Nexus, maar ook voor elke andere cryptocurrency die van het protocol gebruik wil maken. Dit maakt de architectuur van blockchains beschikbaar voor algemene implementatie en gebruik.

Team Lid Profiel

Keith F Smith is een basis teamlid van Nexus. Keith begon met computers in het begin van de jaren negentig en bouwde op 12-jarige leeftijd websites en begon later met een web ontwikkeling bedrijf. Op 16 jarige leeftijd volgde hij scholing voor computerinformatiesystemen en werkte hij als Microsoft Access database ontwikkelaar. Keith heeft zijn studies vervolgt in een lokale school, maar besloot aan het werk te gaan in de bouwsector omwille van de vele lokale opportuniteiten. Hij kwam voor het eerst in aanraking met Bitcoin tijdens het organiseren van “End The Fed” en het campagne voeren voor Ron Paul. Jaren later in 2013 begon hij met cryptocurrencies en verdiepte hij zich erg in de materie.

Nadat hij betrokken was geweest bij andere cryptocurrency teams waar enkele grote spelers alleen hun eigen belangen voor ogen hadden was Keith op zoek naar mensen die geïnteresseerd waren in de wereld van blockchains en die niet alleen op winst uitwaren. Uiteindelijk, terwijl hij probeerde om zijn idee van “variable proof of stake” te implementeren, werd hij door Preston aan Colin voorgesteld en dit was een groot succes. Eindelijk ontmoette Keith iemand die het grote beeld zag en zijn gedecentraliseerde principes deelde en ook het talent had om het te realiseren. Van Keith’s oorspronkelijke idee was Colin de enige ontwikkelaar die het in zich had om te programmeren wat uiteindelijk NPoS werd en de basis vormt voor “Trust Keys”. Keith bouwde de huidige website en werkt momenteel aan de GUI voor de volgende Nexus Wallet. Hij creëerde ook een aantal Nexus video’s en helpt verder de richting van Nexus te bepalen. Hij houdt van zijn familie, vissen en muziek. Met een diep inzicht in de economie geeft hij vorming aan het economische model van Nexus. “DE DECENTRALISERING” – Keith Smith

 

PS: Colin’s nickname Videlicet (videre licet) betekent: het mag gezien worden; vanzelfsprekend; duidelijk.

 

Nieuwsbrief Credits

Auteur: Preston (@ pdogg147)

Redacteur: gjsteele71 (@spaid)

Vertaling: Glenn (@glennbogaerts)